Home » Toernooien

Toernooien

JAC HENSEN TOERNOOI, 2/16-4 2013

Dit jaar werd in Ederveen het Edes sneldamkampioenschap afgewerkt. Er deden 40 dammers van de verschillende damclubs uit gemeente Ede mee. (DCE Ederveen, BDV Bennekom, DES Lunteren en De Kroonschijf Ede. Harmjan Lammers is er door een uitstekende tweede damavond opnieuw in geslaagd om damkampioen van de gemeente Ede te worden. Op de eerste avond had de dammer van DES Lunteren slechts 8 punten uit zeven rondes behaald. De twee sneldamavond had Harmjan de juiste vorm en behaalde hij 13 punten uit zeven rondes.De overige concurrenten lieten allemaal tegen elkaar punten liggen. De nummer twee werd de Lunteraan Wijnand Voskuil met 3 punten achterstand. De nummer drie werd Dik van Roekel uit Ederveen met 15 punten.

In de eerste klasse was er zelfs een barrage nodig om de kampioen aan te wijzen. Kroonschijf speler Frans Elbertsen en Jan v.d.Klift eindigden gelijk bovenaan met 19 punten uit 13 wedstrijden. De beslissingswedstrijd werd gewonnen door de Edenaar Frans Elbertsen. De derde plaats ging naar Erwin Jochemsen die in een beslissingswedstrijd Henk Brouwer versloeg. In de tweede klasse won de Lunterse damster Melanie Voskuil voor de derde keer op rij het toernooi. Hierdoor mag Melanie de mooie wisselbeker definitief in haar bezit houden. De nummer twee en drie waren op ruime achterstand de Ederveense dammers Henk Donkelaar en Henk Zuidland. Bij de huisdammers was het een Ederveens onderonsje. De nog jonge dammer Gerald Teunissen was de sterkste met een mooie score van 21 punten De tweede plaats ging naar Jan Budding met 19 punten. De derde beker was een prooi voor Geurt Bouw met 18 punten.

De prijsuitreiking werd verricht door twee medewerkers André Makkenze en André Bosch namens de hoofdsponsor van het damtoernooi Jac Hensen. Damclub DCE hield nog een grote verloting waarbij door de middenstand van Ederveen weer mooie prijzen beschikbaar waren gesteld. De voorzitter van DCE, Ben van Beek bedankte de deelnemers en sponsors voor hun medewerking aan het opnieuw geslaagde Edes damkampioenschap. Volgend jaar wordt bij DES Lunteren het volgende kampioenschap gehouden.

Eindstanden

Hoofdklasse
1 Harmjan Lammers (DES Lunteren) 14 -21
2 Wijnand Voskuil (DES LUnteren) 14 -18
3 Dik van Roekel (DES Lunteren) 14 -15
4 Evert Jochemsen (Kroonschijf Ede) 14 -14
5 Jaap Heij (DES Lunteren) 14 -10
6 Johan de Haas (BDV Bennekom) 14 -10
7 Sander Neutel (DES Lunteren) 14 -10
8 Arno Bos (DES Lunteren) 14 -20
1e Klasse A
1 Frans Elbertsen (Kroonschijf Ede) 14 -20
2 Jan van de Klift (DCE Ederveen) 14 -20
3 Erwin Jochemsen (Kroonschijf Ede) 14 -14
4 Henk Brouwer (DCE Ederveen) 14 -14
5 Johan Teunissen (Kroonschijf Ede) 14 -8
1e Klasse B
1 Michel Hendriksen (DCE Ederveen) 6-8
2 Arnold van Harn (Kroonschijf Ede) 6-8
3 Annemieke Stunnenberg (BDV Bennekom) 6-5
4 Dennis Bos (DES Lunteren) 6-3
2e Klasse A
1 Melanie Voskuil (DES Lunteren) 14 -27
2 Henk Donkelaar (DCE Eederveen) 14 -20
3 Henk Zuidland (DCE Ederveen) 14 -19
4 Wim Brunt (DCE Ederveen) 14 -13
2e Klasse B
1 Mark ter Hofte (BDV Bennekom) 3 -6
2 Michel Hendriksen jr. (Kroonschijf Ede) 3 - 4
3 Elco Blankestijn(DES Lunteren) 3 -2
2e Klasse C
1 Dik van Zanten (DCE Eederveen) 3 -6
2 Evert Teunissen (DCE Ederveen) 3 -4
3 Wout van Ek (DCE Ederveen) 3 -02
Huisdammers A
1 Gerald Teunissen 14 -21
2 Jan Budding 14 -19
3 Gert Bouw 14 -18
Huisdammers B
1 Willem Achterberg 3 -4
2 Jaap de Lange 3 -14
3 Gerwin Beijer 3 -2
Huisdammers C
1 Tonnie Jacobsen 3 -6
2 Cees Heerikhuize 3 - 4
3 Willem Willemsen 3 -2
3 Reijer v.d. Meijden 3 -0

HENT UUT'T ZAAND TOERNOOI, 9-2 2013

DCE wint geslaagd Hent uut't Zaand damtoernooi

DCE Ederveen heeft uit handen van Jaap Heij de wisselbeker ontvangen;vlnr: Wim Brunt, Henk Brouwer, Michel Hendriksen, Ben van Beek, Jaap Heij.

De Edeveense damclub (DCE) heeft het 16e Hent Uut't Zaand damtoernooi gewonnen. De kleinste damclub uit de gemeente Ede bleef titelverdediger DES met twee punten meer de baas. Michel Hendriksen werd Ederveens topscorers met 9 punten. Wim Brunt (8), Henk Brouwer en Ben van Beek (beiden 7) brachten het totaal op dertig.

Aan het door de damclubs DES en De Kroonschijf georganiseerde damtoernooi deden ruim 60 liefhebbers mee. Zij kwamen, ondanks de hevige sneeuwval van heinde en verre, ruimschoots op rijd binnen. Organisator Jaap Heij kon dan ook precies op het afgesproken tijdstip van 10.00 uur de klokken in werking zetten.

Ik ben tevreden over de opkomst. Meer dammers kunnen we in deze leuke accommodatie ook niet plaatsen. Natuurlijk overheerst het 'ons kent ons' sfeertje. Maar er komen ook dammers uit Oss, Bergambacht, Laren en Almere. Robi Koendijbihari (Almere) heeft voor het eerst deel ingeschreven, en gaf aan zelden zo'n uniek toernooi te hebben gespeeld. Natuurlijk wil iedereen winnen, maar gelukkig niet met het mes op tafel. Daarnaast zijn er zes huisdammers. Die leveren veel strijd, en ik zie talent, grapte de preses.

In de tien groepen, ingedeeld naar gelijke sterkte, werden de mooiste combinaties op het bord gebracht. Maar er werd ook flink gerekend door de Edese clubs. Zeker tijdens de laatste ronde, waarin beslist zou worden wie de wisselbeker een jaarlang in de prijzenkast mag zetten. De beste vier dammers tellen mee, aldus Heij. Een besluit dat op instemming kon rekenen, omdat de diverse clubs getalsmatig ongelijk aantraden. Waarbij moet worden opgemerkt dat de DES toppers afwezig waren. Ik begrijp dat de uitdaging voor hen ontbreekt. Anderzijds is het juist leuk tegen spelers die in de landelijke nationale hoofdklasse uitkomen te spelen, zegt een deelnemer.

Rond de klok van half vijf in de middag maakt Jaap Heij op zijn wel bekende wijze de uitslag bekend. Liefst zestig keer komt een dammer naar voren. Dat betekende wel dat geen enkele denksporter zonder prijs naar huis ging. Ook een unicum. Een aantal ging zelfs met een goed gevulde tas huiswaarts. De verloting, kende mede door de plaatselijke middenstand, ook een rijkelijk gevulde prijzentafel.

Groepswinnaars

Hoofdklasse A Arie Janssen van Doorn (WSDV Wageningen) 5 -8
1e Klasse A Jan Bos (DES Lunteren) 5 -9
1e Klasse B Kees Kentie (Bergambacht) 5 -9
1e Klasse C Stijn Overeem (DVV Voorthuizen) 5 -8
1e Klasse D Tom Knapen (DEZ Laren) 5 -8
1e Klasse E Robby Koendjbihari (Almere) 5 -10
2e Klasse A Bram Boer (ADC Amerongen) 5 -7
2e Klasse B Wim Brunt (DCE Ederveen) 5 -8
2e Klasse C Michel Hendriksen jr. (De Kroonschijf Ede) 5 -8
Huisdammers Maartje Bos (DES Lunteren) 5 -9

Volledige uitslagen hier

Maak een Gratis Website met JouwWeb