Home » Seizoen 2014 - 2015 » Bondscompetitie

Bondscompetitie 2014-2015

Kroonschijf kampioen!

Na een vermakelijke slotronde, afgelopen maandagavond in de Korenschoof, hebben wij ons doel bereikt, kampioen in de eerste klasse van Gelderland, district noord. En al zien sommigen er nog wat tegenop, in het nieuwe seizoen wacht de Gelderse hoofdklasse.
Kroonschijf-1 won met 8-4 van PDC Putten. Elders in de zaal mocht Kroonschijf-2 aantreden tegen BDV Bennekom. Kroonschijf-2 stond vooraf al laatste en winst leverde geen verandering op. Desondanks werd dapper voor de eer gestreden, maar verder dan 3-9 kwam de teller niet.

Het trotse eerste team na afloop van de wedstrijd

Hierbij nog een eervolle vermelding voor Aart en Evert Jochemsen. Van de 68 personen die dit seizoen aan de partijen deelnamen, staan zij beide in de top 4 van de lijst met topscorers, met respectievelijk 9 en 8 punten uit 6 wedstrijden. Zij, onze nieuwkomer Bert Blankestijn, met 7 punten uit 5 partijen op de elfde plek, en alle anderen die aan het succes bijdroegen, van harte proficiat!

Topscorers 1e en 2e teams

Volledige uitslagen zijn te vinden op Toernooibase en de site van de Gelderse dambond

Hieronder het krantenverslag van teamlid Wim Lammers in de Ede-Stad

Dammers De Kroonschijf kampioen Gelderse eerste klasse dammen

EDE - In de laatste ronde van de Gelderse damcompetitie district Noord (eerste klasse) is in  de Korenschoof te Ede De Kroonschijf kampioen geworden.
De Edenaren versloegen PDC uit Putten met 8-4. Genoeg om de concurrentie op een punt achterstand te zetten. Promotie naar de Gelderse hoofdklasse seizoen 2015/2016 is daarmee een feit.
De eindstand in de eerste klasse is geworden: kampioen De Kroonschijf Ede met 9 uit 6.   Udelco Uddel en BDV Bennekom delen na winstpartijen de tweede plaats.

Bizar seizoen
 
De Kroonschijf dammers startten het seizoen matig en verspilden een aantal onnodige punten. Omdat ook de concurrenten de punten regelmatig lieten liggen, kon de titel toch in de laatste ronde gepakt worden. Dan moest er minimaal gelijk gespeeld worden tegen PDC uit Putten.
Een team dat in de sterkste opstelling naar Ede kwam om het op oorlogssterkte aantredende De Kroonschijf van de titel af te houden.
De Koonschijf ging goed van start. Frans Elbertsen won gedecideerd van Puttenaar Herman Cousijnsen. Elbertsen die een matig seizoen kende, zette alles recht door een fout van zijn tegenstander af te straffen, en na enig geduld de eerste punten binnen te halen.
Putten bracht niet lang hierna de stand weer in evenwicht door een onnodige nederlaag van Evert Jochemsen (bord 3) tegen de sterke Henk Timmer. Door deze nederlaag zag Jochemsen ook zijn koppositie als topscorer eerste klasse aan zich voorbij gaan.
Broer Aart Jochemsen zette op het vijfde bord langzaam maar zeker zijn tegenstander Serge Visser van het bord. De Kroonschijf nam weer een 4-2 voorsprong.
Ondertussen speelde Bert Blankestijn opnieuw een sterke partij. Langzaam maar zeker werd Henry Kieft van het bord gespeeld. Blankestijn liet zien dat hij een enorme aanwinst is voor De Kroonschijf. Het zesde punt was binnen en het kampioenschap ook.
Op de hoogste borden werd er echter nog hevig strijd geleverd. Topspeler Peter Hoogteijling (bord 1) kreeg langzaam en zeker overwicht tegen Puttenaar René Alderliesten, maar kwam net te kort om de partij in winst om te zetten.
Tweede bordspeler Wim Lammers had het moeilijk tegen Jaap van de Werfhorst, maar wist uiteindelijk toch gedegen af te wikkelen naar remise. De eindstand 8-4 in het voordeel van de Edenaren was een feit.
 
Individuele uitslagen:
 
De Kroonschijf - PDC Putten 8 - 4
 
1. Peter Hoogteijling - René Alderliesten 1 - 1
2. Wim Lammers - Jaap van de Werfhorst 1 - 1
3. Evert Jochemsen - Henk Timmer 0 - 2
4. Bert Blankestijn - Serge Visser 2 - 0
5. Aart Jochemsen - Henry Kieft 2 - 0
6. Frans Elbertsen - Herman Cousijnsen 2 - 0

Maak een Gratis Website met JouwWeb